Kontakt oss her
Teknologi og trender

PLUS+1 – rask integrering av elektriske aktuatorer i tunge maskiner

Med den skreddersydde complianceblokken fra LINAK som brukes i plattformen Danfoss PLUS+1, kan ingeniørene integrere elektriske aktuatorer når de designer tunge maskiner. Blokken er ikke bare en smart finesse – den sparer mye tid for produsentene i designfasen.

Mange ingeniører som designer tunge maskiner for bygningsbransjen, mobilt landbruksutstyr og utendørs motorredskaper, bruker plattformen Danfoss PLUS+1® i designfasen. Med denne plattformen, og en serie complianceblokker, kan ingeniører som ikke er eksperter på programvareutvikling, velge, dra og slippe komponenter når de designer nye maskiner.

En spesiell PLUS+1-blokk som er designet i samarbeid med LINAK®, tilføyer en ekstra dimensjon til PLUS+1-plattformen. Med den kan ingeniører integrere elektriske aktuatorer i maskindesignet – like enkelt som de tilføyer en komponent fra Danfoss.

“Våre elektriske IC aktuatorer blir stadig vanligere i alle typer terrengkjøretøy,” sier Thomas Møller, Application Engineer hos LINAK A/S, og fortsetter: “Det er derfor en selvfølge for oss å tilføye denne blokken til PLUS+1-familien og å la ingeniører bruke dette systemet til å inkludere elektriske aktuatorer der de er egnet”.

 

Nesten like enkelt som Plug & Play

Grensesnittet som kombinerer komponentene kalles PLUS+1® GUIDE. Det er et utviklingsverktøy som eies av Danfoss Power Solutions, og med det kan brukeren kombinere grafiske symboler og komponenter og skape den komplette programvaren for kontrollsystemer til kjøretøy. Denne typen modulbasert programmering gir utviklingsingeniørene flere muligheter og gjør det mulig å skape gode løsninger - både bedre og raskere enn ellers.

“Med PLUS+1 complianceblokker kan våre kunder som bruker PLUS+1 GUIDE, integrere og inkorporere elektriske komponenter mye raskere i systemdesignet sitt,” sier Kevin Faulds, Director of Software Product, Marketing, and Sales hos Danfoss Power Solutions. “Disse blokkene innebærer optimal effektivitet, konfigurasjon, kontroll av et elektro-mekanisk produkt, og med LINAK complianceblokk får utviklerne frem det fulle potensialet til disse elektriske aktuatorene”.

 

En rask måte å tilføye elektriske aktuatorer på

Thomas Møller hos LINAK mener at deres bidrag til plattformen Danfoss PLUS+1 utvider mulighetene for elektrisk justering av fremtidens maskiner.

“At aktuatorproduktene våre er en integrert del av et fullstendig og svært modulbasert kontrollsystem som er produsert av ledende spesialister hos Danfoss, er naturligvis et godt bevis på hvor anerkjente produktene våre er,” forklarer han: “Det viser også fordelene ved elektriske bevegelsesløsninger for enda flere ingeniører og understreker hvorfor LINAK aktuatorer er ideelle for tunge maskiner og intelligente kjøretøy”.

LINAK aktuatorer er fullstendig integrerbare med CAN bus-systemer (CAN SAE J1939 or CANopen) og er enkle å inkludere i moderne kjøretøy som trenger en holdbar løsning for bevegelse/justering. Etter mange års erfaring med å lage løsninger til systemer som brukes under tøffe forhold, bringer LINAK den mest utprøvde og testede teknologien til plattformen Danfoss PLUS+1.

Dersom du vil vite mer om PLUS+1 og PLUS+1 GUIDE, kan du besøke nettsiden Danfoss PLUS+1 .

Dersom du trenger mer informasjon om PLUS+1-kompatible elektriske aktuatorer, kan du lese om relaterte produkter nedenfor eller kontakte LINAK direkte.


 
Logo for Actuator Academy om aktuatorteknologi

Vil du vite mer om elektriske aktuatorer?
Les om det som gjør en aktuator ideell i industrimaskiner og bli kjent med teknologien.

Besøk LINAK Actuator Academy™

 

 

3D-bilder av aktuatorer for DAK

Når du vil implementere en elektrisk bevegelsesløsning i maskinen din, kan du lage gratis 3D-bilder av tilpassede aktuatorer med vår online konfigurator og bruke mindre tid på designfasen.

Du bare legger inn ønsker slaglengde, belastning og andre parametre og implementerer modellen direkte i 3D-programmet ditt. Du kan selvfølgelig også laste ned databladet for din tilpassede aktuator.

Velg en aktuell aktuator fra vårt produktutvalg eller PLUS+1-kompatible aktuatorer nedenfor og velg 2D/3D for å bruke konfiguratoren.

 

Online 3D-konfigurator

Tilpass og last ned 3D-bilder av aktuatoren LA36

Gå til konfigurator
Med IC og BUS kommunikasjon kan du bruke Plug & Play for å overvåke aktuatorene dine play-icon

Med IC og BUS kommunikasjon kan du bruke Plug & Play for å overvåke aktuatorene dine

LINAK TECHLINE R&D og produksjon – Behind the scenes play-icon

LINAK TECHLINE R&D og produksjon – Behind the scenes

Filer

Fokus på utendørs motorredskaper

Denne brosjyren er beregnet for produsenter av motordrevne produkter for vedlikehold av hage og plen, leverandører av komponenter og tilbehør, samt relaterte servicetjenester.

Fokus på konstruksjon

Når det gjelder ytelse under vanskelige og tøffe forhold, så takler LINAK aktuatorer slike omgivelser, også når de brukes i tunge annleggsmaskiner.

Fokus på kornbehandling

Lær mer om fordelene ved aktuatorautomasjon i kornbehandlingsanlegg.

Fokus på mobilt landbruksutstyr

Denne brosjyren beskriver løsningene og fordelene som LINAK har gitt landbruksbransjen i over 25 år.

Fokus på sjøfart

Uansett hva slags båt du har, kan LINAK bistå med all slags bevegelse ved hjelp av aktuatorer, søyler og betjeninger.

Fokus på spillvannshåndtering

Innenfor spillvannshåndtering er enkel styring og overvåking nøkkelelementer for å sikre optimal driftssikkerhet ved anlegget. Les mer om LINAK aktuatorløsninger for spillvannshåndtering i denne brosjyren.

Move on - go electric!

Lær om fordelene ved aktuatorløsninger i forhold til hydrauliske systemer.

LINAK tester brosjyre

Hver eneste komponent i en aktuator utsettes for omfattende batteritester ved testsenteret hos LINAK. Les mer i denne brosjyren.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.