Kontakt oss her
Kundeerfaring

Automatisering er nøkkelen til sikkerhet i fremtidens kornhåndtering

Sikkerhet er et viktig tema i kornbehandlingsanlegg. Derfor prioriteres automatisering høyt både i nye og eksisterende anlegg. Hos Amber Waves Inc., en produsent av kornanlegg i North Dakota i USA, ser eierne automatisering som en måte å utvide produktutvalget og nå nye kunder på. En av kundene deres, Stone Mill, bruker LINAK aktuatorer til å redusere antall feil og øke effektiviteten i det familiedrevne kornanlegget.

LINAK lineær aktuator LA36

Etter å ha sett hvor nyttig bruken av elektriske lineære aktuatorer er på andre områder i kornhåndtering, bestemte den amerikanske produsenten Amber Waves Inc. seg for å installere elektriske aktuatorer i sine skyveporter som alternativ til kompliserte motorer og girkasser med rotasjonsgivere – og så langt de har kun opplevd positive resultater.

"Installasjonen gikk enkelt, og ingen aktuatorer har hatt problemer siden vi begynte å bruke produktet," forteller sjefingeniør Brent Swanson hos Amber Waves Inc. "Med aktuatorene skjer alt i én enhet, mye enklere enn med både motor og girkasse."

Tilbakemeldingen fra de elektriske aktuatorene gir operatørene muligheten til å fjernstyre skyveportene presist via PLS. Det sparer tid og øker effektiviteten. Operatørene hos Stone Mills kornanlegg bruker tilbakemeldingen til å veksle mellom helt åpne og 25 % åpne stillinger på skyveportene. 

Kombinert med forbedret fleksibilitet og kontroll har Stone Mill redusert mengden av produktsvinn forårsaket av pneumatiske aktuatorer. "Vi ville ha noe som beveget seg langsommere og ga oss bedre kontroll over åpningsposisjonene," forklarer administrerende direktør Josh Reisenauer hos Stone Mill.

Med elektriske aktuatorer for både risikoområder og ufarlige områder tilbyr LINAK® aktuatorer som passer til spesifikke behov innen kornbehandling. Den lineære aktuatoren LA36 fra LINAK er tilgjengelig i eksplosjonssikker utførelse med UL1203/CSA C22.2 25-1966-sertifisering for klasse II, avdeling I, gruppe F og G.

Amber Waves har benyttet disse alternativene ved å bestille aktuatorer for både innendørs og utendørs kornhåndtering.

"LINAK salgsteknikere har enorm kunnskap og gir oss akkurat det vi ber om, og gjør oss dessuten oppmerksom på alternativer som kan gjøre systemene enda bedre," sier Swanson.

Når det gjelder fremtidig automatisering forteller han at Amber Waves Inc. planlegger å utvide produkttilbudet ytterligere."Automatisering er alltid nyttig. Vi vil fortsette å automatisere produktene for kundene våre".

Når det gjelder Stone Mill er automatisering nødvendig for å minimere menneskelige feil i anlegget. "Ved hjelp av automatisering skal vi fortsette å forbedre prosessene våre, redusere feilpotensialet og øke effektiviteten," slår Dressler fast.

Klikk for informasjon om Amber Waves.

Lineære aktuatorløsninger -- for automatisert kornbehandling play-icon

Lineære aktuatorløsninger - for automatisert kornbehandling

Uknuselig play-icon

Uknuselig

Filer

TECHLINE produktoversikt

Oppdag det store utvalget av robuste og kraftige TECHLINE produkter. Bygget for å vare, for hardt arbeid og for tøffe forhold.

Fokus på kornbehandling

Lær mer om fordelene ved aktuatorautomasjon i kornbehandlingsanlegg.

LINAK tester brosjyre

Hver eneste komponent i en aktuator utsettes for omfattende batteritester ved testsenteret hos LINAK. Les mer i denne brosjyren.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss