Kontakt oss her

Verdt å vite om kabler og kontakter for aktuatorer

Det er et par ting du bør tenke på før du bestemmer deg for et grensesnitt mellom din elektriske lineære aktuator og din industrimaskin. Her kan du lære om strømledninger og signalkabler, forskjellige kontakter, og hvordan du får en optimal og pålitelig signalkvalitet fra aktuatoren.

For LINAK industrielle aktuatorer er det tre kabeltyper tilgjengelig: En separat strøm- og signalkabel, en enkel kabel for både strøm og signal, og en Y-kabel. I denne videoen forklarer vår ekspert Hunter Stephenson forskjellen mellom strøm- og signalkabel, og hvordan tilpasning kan gi fordelene ved en enkel Plug & Play™-installasjon. 

En typisk LINAK industriell kraftkabel har en plugg med seks pinner, splittet i to ledninger (brun og blå) med tre pinner hver og med positiv og negativ strøminngang. Disse kraftkablene kan håndtere opptil 30 ampere.

LINAK signalkabler leveres med seks pinner - hver med en bestemt farge i henhold til deres funksjoner. For aktuatorer med integrert kontroller (IC) er trådfargene alltid knyttet til den spesifikke pinn-funksjonen. Dette gjør det enklere når du kobler kabelen til utstyret.

For aktuatorer med lavere strømforbruk, kan en enkelt kabel håndtere både strøm og signal. I andre tilfeller trenger aktuatoren enten en separat strøm/signalkabel eller en y-kabel. Å ha en separat strøm/signalkabel øker fleksibiliteten når man integrerer aktuatorene. En y-kabel forvandler de to pluggkontaktene i aktuatoren til en enkelt kabel for både strøm og signal i den andre enden.

For å sikre optimal signalkvalitet og for å unngå strømbrudd anbefales det at du velger kortest mulig kabellengde.

Når man ser på lineære aktuatorkontaktene, er Deutsch DT eller AMP Superseal ofte foretrukket for LINAK løsninger i industrimaskiner. Disse aktuatorpluggene er konstruert for bruk i tøffe omgivelser, og silikonens bakre ledning og grensesnittpakninger gjør at pluggene kan tåle ekstreme temperaturer, negativt trykk og fuktige forhold.

For å beholde den høye IP-graden (kapslingsgrad), er det viktig å ta forholdsregler og utforme ledningsforbindelsen til maskinen slik at kabelenden holdes inne i et lukket og beskyttet område.

For at en aktuator skal kunne overholde IP69K, må enden av kabelen alltid være beskyttet med et overdekke, for å unngå at vann kommer i kontakt med pluggen, og dermed også kunne komme inn i aktuatoren.

Når du bestemmer deg for en kabeltype når du skal koble aktuatoren til maskinen, må du alltid ha dette i bakhodet: Definer kablingskravene, husk å skjerme kabelen og unngå å bøye kabelen. 

Hvis du har spørsmål om kabler og plugger for industrielle elektriske lineære aktuatorer, er det bare å ta kontakt med ditt lokale LINAK kontor.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.