Kontakt oss her

Hvorfor motorhuset til en industriell aktuator er viktig

Finn ut hvorfor motorhuset til en elektrisk aktuator er avgjørende for kvaliteten, ytelsen og levetiden til aktuatoren. Og lær hva du skal være oppmerksom på når du velger en aktuator for oppgaver i industrielle miljøer.

Vår ekspert Hunter Stephenson vil i denne videoen lære deg hvordan aktuatorhusene er utformet i henhold til en aktuators ytelse, og hvilke funksjoner som er lagt til for å sikre kapslingsgraden og kvalitet på en LINAK industriell aktuator.

Aktuator motorhusene er vanligvis laget av enten plast eller aluminium. Aktuatorer med plasthus passer til mye forskjellig utstyr, men hovedsakelig utstyr som brukes innendørs. Aluminiumshusene bidrar til å beskytte en aktuator fra tøffe omgivelser, som f.eks. temperatursvingninger, kjemikalier og effekten av kraftig påkjenning og vibrasjoner.

Utformingen av aktuator motorhusene er svært viktig når det gjelder aktuatorers utholdenhet. For eksempel kan bakfester enten sveises på som en del av huset, eller være separat i rustfritt stål og festet til huset.

I begge disse tilfellene vil den trekk- og drakraften som oppstår når man flytter en belastning, bevege seg forskjellig gjennom aktuatoren og huset. Aktuatorer som håndterer høyere belastninger, er vanligvis utformet med separat bakfeste for å sikre at huset ikke er direkte utsatt for kraften. Høyere belastninger i kombinasjon med vibrasjoner kan skade motorhuset og redusere aktuatorens kapslingsgrad.

Aktuatorer laget for drift i tøffe miljøer – f.eks. høye eller lave temperaturer, korroderende kjemikalier eller vibrasjoner – må derfor utformes tilsvarende. LINAK industrielle aktuatorer har flere funksjoner som bidrar til å sikre holdbarheten og høyest mulig kapslingsgrad (IP69K): aluminiumshus, belagt PCB for å beskytte elektronikken, polerte indre rør for å redusere risikoen for at det trenger inn fukt, spesielt utvalgte korkforseglinger for tøffe miljøer og støveksplosive miljøer (ATEX og IECEx).

Og sist, men ikke minst, er overflaten av aluminiumhusene til LINAKs industrielle aktuatorer korrosjonsbestandig, og kabler kan enkelt byttes uten å kompromittere aktuatorens IP-grad. Hvis en aktuator er i kontakt med ekstremt korroderende materialer eller damp, f.eks. gjødsel og ammoniakk, anbefales det å velge et anodisert hus, fordi det har et spesialbelegg.

Hvis du har spørsmål om motorhus for industrielle elektriske lineære aktuatorer, er det bare å ta kontakt med ditt lokale LINAK kontor.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.