Kontakt oss her

Hvordan typer gir påvirker ytelsen til industrielle aktuatorer

Lær hvordan tannhjul er relatert til aktuatorens ytelse og hvordan de sikrer optimal effektivitet. Finn ut om holdbarheten og funksjonaliteten til tannhjul av plast og stål for industrielle lineære aktuatorer.

I denne videoen kan du lære om fordelene ved tannhjul i plast versus stål. Vår ekspert Hunter Stephenson kommer også inn på forskjellige aspekter ved planetgir-systemer, og hvordan girdesign er viktig for effektiviteten til industrielle aktuatorer.

Det er fordeler og ulemper ved alle typer tannhjul for aktuatorer. I en sammenligning mellom tannhjul av plast og stål, så er plasttypene generelt mindre effektive og er mer følsomme for høye temperaturer. Men hvis en aktuator brukes innenfor sine spesifikasjoner, for eksempel ved å kjøre aktuatoren til endestoppet hver gang eller ved å unngå mekaniske blokkeringer, vil tannhjulmaterialet ikke bli påvirket. Dermed vil heller ikke aktuatorens generelle ytelse eller levetid bli påvirket negativt.

Industrielle aktuatorer brukes ofte i tøffe miljøer med stor belastning, mange driftssykluser eller høye temperaturer. Under slike forhold vil tannhjul av stål, inkludert sylindriske og planetariske tannhjul være så robuste og effektive som det kreves for optimal aktuatorytelse. Tannhjul av stål er som sådan ikke begrenset av faste begrensninger av driftssyklusen, fordi varmen som genereres fra en bevegelig aktuator aldri vil komme opp på nivåer som er høye nok til å skade tannhjulmaterialet.

Likevel har de fleste LINAK industrielle aktuatorer en fast driftssyklus på 20 % for å sikre at varmen som genereres ikke påvirker andre deler i aktuatoren.

Typisk er lineære aktuatorer designet med ett tannhjul som er koblet til motor og spindel. På denne måten kan belastning og hastighet justeres ved å endre spindelbanen. Ved å bruke et annet girsteg mellom spindelen og motoren, er det mulig med flere ytelsesvarianter med samme aktuatortype.

En god tommelfingerregel når du velger en aktuator er å multiplisere belastningen og den hastigheten som kreves for å oppnå effektiviteten. Dette gir deg en god indikasjon om hvilken type aktuator du trenger.

Hvis du har spørsmål om tannhjul for industrielle elektriske lineære aktuatorer, er det bare å ta kontakt med ditt lokale LINAK kontor.
 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.