Kontakt oss her

DC-motorer i industrielle lineære aktuator

Lær hvordan 12 V og 24 V DC-motorer brukes til å konvertere elektrisk energi til mekanisk bevegelse i moderne industrielle aktuatorer og bli kjent med de vanligste motordelene, for eksempel børster, tannhjul og permanente magneter.

Hunter Stephenson vil i denne videoen vise hvordan komponenter som motorbørster, kommutatorer, permanente magneter og elektromagnetiske spoler fungerer sammen for å generere bevegelsen i en permanentmagnet-DC-motor.

En DC-motor (Direct Current), er en roterende maskin som konverterer elektrisk energi til mekanisk energi. Denne funksjonaliteten er basert på induksjonsprinsippet - en elektromagnetisk kraft opprettet av inngangsstrøm, som igjen skaper en rotasjonsbevegelse.

Effektiviteten til en DC-motor er forholdet mellom inngangseffekt og utgangseffekt målt i watt. Mange motordeler påvirker motorens effektivitet (reduserende effekt), noe som genererer varme. Dette gjelder også svært høye eller lave temperaturer i omgivelsene, som ofte er en del av arbeidsmiljøet til industrielle aktuatorer.

Det finnes imidlertid måter man kan sikre en høy motoreffektivitet for DC-tannhjulsmotorer.

For å oppnå optimal motorytelse, trenger du en stabil strømforsyning, og du må sikre riktig kabling og inngangsspenning, for det er like viktige hvis man ønsker å oppnå best mulig effektivitet. Sjekk ut videoen ovenfor hvis du vil vite mer om faktorene som påvirker motorens effektivitet.

Hvis du har spørsmål om DC-motorer for industrielle elektriske lineære aktuatorer, er det bare å ta kontakt med ditt lokale LINAK-kontor.

 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss