Kontakt oss her

Hvordan spindler (ledeskruer) fungerer i en elektrisk lineær aktuator

Kunne du tenkt deg å få vite mer om hva de viktigste egenskapene til en spindel i en elektrisk aktuator er? Lær hvordan denne viktige komponenten er direkte relatert til effektiviteten av moderne lineære ledeskrue-aktuatorer, og hvordan spindelkvalitet, spindelhøyde og slaglengde påvirker ytelse og levetid.

Finn ut hvordan spindelen (også kalt en "ledeskrue") er relatert til aktuatorens effektivitet og selvlåsingsegenskaper, og hvorfor en aktuator alltid vil gi samme effektivitetsutgang, uavhengig av belastningen. I denne videoen forklarer vår ekspert Hunter Stephenson hva som er viktigst.

En spindel av høy kvalitet er det viktigste hvis man ønsker å oppnå optimal aktuatorytelse. Jernstengene som brukes til LINAK spindler, velges nøye før spindeltrådene rulles.

Hvilken spindeltype og spindelmutter du velger, avhenger av belastnings- og ytelseskravene til aktuatoren. For eksempel er en lang spindelmutter bedre til å løfte tyngre laster. For å oppnå en lang og pålitelig levetid for aktuatorer med høy spindelstigning, blir flere gjenger lagt til for effektivt fordele kreftene fra industriutstyr til spindelen og mutteren.

Kjernediameteren på aktuatorspindelen (ikke inkludert gjengene) bestemmer styrken til spindelen, dermed aktuatoren.

En spindelstigning er den lineære avstanden som en mutter beveger seg, roterer én gang (360 grader) rundt en spindel. En høy spindelstigning medfører høyere aktuatoreffektivitet, da det er mindre friksjon mellom mutter og spindel. Men en høy spindelstigning betyr også lavere selvlåsingsegenskaper. Selvlåsing betyr at aktuatoren ikke går bakover når den stoppes ved en målstilling. Lineære spindelaktuatorer som ikke er selvlåsende, krever en brems for å holde dem i fast posisjon.

På grunn av spindelen og dens form, vil en elektrisk aktuator alltid gi samme effektivitetsutgang, uavhengig av belastningen som påføres. Dessuten vil hastigheten ikke variere mellom skyving og trekking, uansett belastningen. Når du velger en aktuator, er det en tommelfingerregel å multiplisere belastningen med hastigheten for å beregne strømmen som trengs for den rette bevegelsesløsningen.

Når man vurderer aktuatorer med lange slaglengder i trykk, reduseres maksimal belastningsspesifikasjon vanligvis for å gjøre belastningen på aktuatoren mindre.

Sist, men ikke minst, har aktuatorer som betjener maskiner med høye sikkerhetskrav ofte en sikkerhetsmutter. Dette sikrer at aktuatoren beveger seg sakte innover hvis spindelmutteren er nedslitt.

Hvis du har spørsmål om spindler for industrielle elektriske lineære aktuatorer, er det bare å ta kontakt med ditt lokale LINAK-kontor.

 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss