Hvordan en DC-motor fungerer i en industriell aktuator

Lær hvordan 12 V og 24 V DC-motorer brukes til å konvertere elektrisk energi til mekanisk bevegelse i moderne industrielle aktuatorer og bli kjent med de vanligste motordelene, for eksempel børster, tannhjul og permanente magneter.

Hunter Stephenson vil i denne videoen vise hvordan komponenter som motorbørster, kommutatorer, permanente magneter og elektromagnetiske spoler fungerer sammen for å generere bevegelsen i en permanentmagnet-DC-motor.

En DC-motor (Direct Current), er en roterende maskin som konverterer elektrisk energi til mekanisk energi. Denne funksjonaliteten er basert på induksjonsprinsippet - en elektromagnetisk kraft opprettet av inngangsstrøm, som igjen skaper en rotasjonsbevegelse.

Effektiviteten til en DC-motor er forholdet mellom inngangseffekt og utgangseffekt målt i watt. Mange motordeler påvirker motorens effektivitet (reduserende effekt), noe som genererer varme. Dette gjelder også svært høye eller lave temperaturer i omgivelsene, som ofte er en del av arbeidsmiljøet til industrielle aktuatorer.

Det finnes imidlertid måter man kan sikre en høy motoreffektivitet for DC-tannhjulsmotorer.

For å oppnå optimal motorytelse, trenger du en stabil strømforsyning, og du må sikre riktig kabling og inngangsspenning, for det er like viktige hvis man ønsker å oppnå best mulig effektivitet. Sjekk ut videoen ovenfor hvis du vil vite mer om faktorene som påvirker motorens effektivitet.

Hvis du har spørsmål om DC-motorer for industrielle elektriske lineære aktuatorer, er det bare å ta kontakt med ditt lokale LINAK-kontor.

 

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vi er ikke orakler. Men vi er eksperter på aktuatorteknologi. Så innenfor det området kan du spørre oss om hva som helst.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.