Kontakt oss her

Hvordan en clutch mekanisme fungerer i en industriell aktuator

Er du nysgjerrig på hvordan en clutch fungerer i en industriell lineær aktuator, og vil du gjerne vite litt om fordelene ved å bruke en clutch mekanisme til en elektrisk aktuator? Bli kjent med de viktigste betingelsene, funksjonene og vitenskapen som ligger bak.

De grunnleggende komponentene til en elektrisk aktuator er en motor, et gir og en spindel. Men noen ganger brukes det også en clutch mekanisme til aktuatoren. I denne videoen forklarer vår ekspert Hunter Stephenson formålet med en clutch i en industriell lineær aktuator og hvordan clutchen fungerer i LINAK aktuatoren LA36.

Clutchen har to formål i en aktuator. Den ene er å beskytte industrimaskiner og aktuatoren. Den andre er å sikre at aktuatoren kan brukes uten kontrollelektronikk.

En lineær aktuator med en clutch mekanisme gir også stor allsidighet, noe som gjør det enklere å implementere aktuatoren i forskjellige maskiner.

Clutchen beskytter aktuatoren og utstyret i tilfelle overbelastning ved å frigjøre rotasjonsbevegelsen fra motoren til tannhjulet og spindelen når dreiemomentet overskrider en forhåndsbestemt grense. Denne sikkerhetsfunksjonen er relatert til motorens rotasjonsbevegelse, og fungerer derfor bare når aktuatoren er i gang. Sjekk ut videoen ovenfor hvis du vil vite mer om clutchens funksjoner.

Hvis du har spørsmål om clutcher for industrielle elektriske lineære aktuatorer, er det bare å ta kontakt med ditt lokale LINAK kontor.

 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.