Kontakt oss her

Hvordan en PCB fungerer i en industriell aktuator

Her finner du informasjon om trykte kretskort (PCB-er) og deres funksjonalitet knyttet til ytelsen til en LINAK industriell lineær aktuator. Bli kjent med PCB-er med integrert kontroller og BUS-kommunikasjon og den funksjonaliteten de har til felles.

Lær hvordan posisjonering og mykstart og -stopp av en aktuator kontrolleres. Hvordan strøm- og temperaturmåling kan beskytte aktuatoren og industrimaskinene som den er montert i. Få mer informasjon om EMC-beskyttelse (elektromagnetisk kompatibilitet) og den grunnleggende funksjonaliteten til en H-bro. I denne videoen forklarer vår ekspert Hunter Stephenson hva som er viktigst.

En av de viktigste tingene man bør kjenne til i en aktuator er dens posisjon. Den fysiske posisjonen til en PCB-styrt lineær aktuator er basert på Hall-effektfølere, og teller antall pulser per spindelomdreining.

Hjertet i vår integrerte kontroller er en H-bro, som ganske enkelt styrer inn/ut-bevegelsen til en aktuator ved å aktivere to transistorer for at strømmen skal flyte diagonalt forbi motorforbindelsen. Disse transistorene erstatter funksjonaliteten til mekaniske brytere/reléer. For å få maksimal selvlåsing på aktuatoren, må motoren kortsluttes når den ikke beveger seg.

En rekke PCB-funksjoner bidrar til å beskytte maskiner som kjører med en LINAK industriell aktuator. Et hjerteslag-signal sikrer at elektronikken fungerer som den skal, og mykstart/mykstopp-funksjonaliteten reduserer den mekaniske spenningen på maskinen og aktuatoren. Denne funksjonen styres ved å øke et PWM hastighetssignal og fungerer på samme måte som å slippe clutchen i en bil.

Måling av strøm og temperatur beskytter PCB-ens elektronikk og bidrar til å sikre pålitelig aktuatorytelse. En mikrokontroller måler strømmen som strømmer gjennom H-broen, og den slår av strømmen hvis strømmen overstiger et forhåndsdefinert nivå. Sensorer overvåker både H-bro-temperaturen og omgivelsestemperaturen inne i aktuatorhuset og stopper driften før varmen når skadelige nivåer.

For EMC-beskyttelse har aktuatorplaten en «load dump»-funksjonalitet og en polaritetsbeskyttelse. Load dump-nivået for LINAK industrielle aktuatorer er forhåndsdefinert til 45 volt. Hvis en spenningstopp passerer dette nivået, blir PCB-maskinen slått av.  Polaritetsbeskyttelse sikrer at aktuatoren ikke er skadet dersom strømforsyningskablene er feilkoblet.

Hvis du har spørsmål om PCB-motorer for industrielle elektriske lineære aktuatorer, er det bare å ta kontakt med ditt lokale LINAK-kontor.


Tre PCB-typer for LINAK industrielle aktuatorer

  • Enkel PCB: Kjører aktuatoren inn og ut, inkludert endestopp-utganger og noen tilbakemeldingsalternativer
  • IC PCB (m. integrert styring: Har en H-bro for et bredt spekter av konfigurerbare tilbakemeldingsutganger og ytelsesinnstillinger, samt overvåking og parallelldrift
  • BUS PCB: Den støtter de samme funksjonene som IC-PCB. Fungerer for protokollene CAN bus, LINbus og Modbus.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.