Hvordan en PCB fungerer i en industriell aktuator

Her finner du informasjon om trykte kretskort (PCB-er) og deres funksjonalitet knyttet til ytelsen til en LINAK industriell lineær aktuator. Bli kjent med PCB-er med integrert kontroller og BUS-kommunikasjon og den funksjonaliteten de har til felles.

Lær hvordan posisjonering og mykstart og -stopp av en aktuator kontrolleres. Hvordan strøm- og temperaturmåling kan beskytte aktuatoren og industrimaskinene som den er montert i. Få mer informasjon om EMC-beskyttelse (elektromagnetisk kompatibilitet) og den grunnleggende funksjonaliteten til en H-bro. I denne videoen forklarer vår ekspert Hunter Stephenson hva som er viktigst.

En av de viktigste tingene man bør kjenne til i en aktuator er dens posisjon. Den fysiske posisjonen til en PCB-styrt lineær aktuator er basert på Hall-effektfølere, og teller antall pulser per spindelomdreining.

Hjertet i vår integrerte kontroller er en H-bro, som ganske enkelt styrer inn/ut-bevegelsen til en aktuator ved å aktivere to transistorer for at strømmen skal flyte diagonalt forbi motorforbindelsen. Disse transistorene erstatter funksjonaliteten til mekaniske brytere/reléer. For å få maksimal selvlåsing på aktuatoren, må motoren kortsluttes når den ikke beveger seg.

En rekke PCB-funksjoner bidrar til å beskytte maskiner som kjører med en LINAK industriell aktuator. Et hjerteslag-signal sikrer at elektronikken fungerer som den skal, og mykstart/mykstopp-funksjonaliteten reduserer den mekaniske spenningen på maskinen og aktuatoren. Denne funksjonen styres ved å øke et PWM hastighetssignal og fungerer på samme måte som å slippe clutchen i en bil.

Måling av strøm og temperatur beskytter PCB-ens elektronikk og bidrar til å sikre pålitelig aktuatorytelse. En mikrokontroller måler strømmen som strømmer gjennom H-broen, og den slår av strømmen hvis strømmen overstiger et forhåndsdefinert nivå. Sensorer overvåker både H-bro-temperaturen og omgivelsestemperaturen inne i aktuatorhuset og stopper driften før varmen når skadelige nivåer.

For EMC-beskyttelse har aktuatorplaten en «load dump»-funksjonalitet og en polaritetsbeskyttelse. Load dump-nivået for LINAK industrielle aktuatorer er forhåndsdefinert til 45 volt. Hvis en spenningstopp passerer dette nivået, blir PCB-maskinen slått av.  Polaritetsbeskyttelse sikrer at aktuatoren ikke er skadet dersom strømforsyningskablene er feilkoblet.

Hvis du har spørsmål om PCB-motorer for industrielle elektriske lineære aktuatorer, er det bare å ta kontakt med ditt lokale LINAK-kontor.


Tre PCB-typer for LINAK industrielle aktuatorer

  • Enkel PCB: Kjører aktuatoren inn og ut, inkludert endestopp-utganger og noen tilbakemeldingsalternativer
  • IC PCB (m. integrert styring: Har en H-bro for et bredt spekter av konfigurerbare tilbakemeldingsutganger og ytelsesinnstillinger, samt overvåking og parallelldrift
  • BUS PCB: Den støtter de samme funksjonene som IC-PCB. Fungerer for protokollene CAN bus, LINbus og Modbus.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vi er ikke orakler. Men vi er eksperter på aktuatorteknologi. Så innenfor det området kan du spørre oss om hva som helst.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.