Kontakt oss her
Teknologi og trender

Treflis erstatter 50 prosent av plasten i håndbetjeningen

I mange år har vi sett at produsentene er blitt flinkere til å resirkulere materialer og avfallsprodukter. Nå tar vi et skritt i riktig retning med håndbetjening HC10 ECO.

Håndbetjening HC10 ECO for justerbare senger, på et bord

Tepper laget av gamle t-skjorter, vesker laget av andre vesker, kopper laget av gamle fiskegarn, badedrakter laget av plastflasker – listen er lang. Spesielt når vi snakker om produkter laget av resirkulerte materialer eller avfall. Trenden begynte i det små, utviklet seg og tok så av.

Vi vet at den beste måten å redusere avfallsmengden på, er å ikke generere avfall i utgangspunktet. Etterspørselen skaper imidlertid tilbudet – og vi har ikke klart å stanse etterspørselen. En dag dør etterspørselen ut, og verden vil da se annerledes ut. Men slik verden ser ut i dag, er gamle vaner vonde å vende. En dag kan alle redusere forbruket sitt dramatisk, men i mellomtiden må vi finjustere de eksisterende produktene slik at de enten skaper mindre avfall eller at de lages av avfall. Innenfor markedet for justerbare senger ser vi denne trenden innen sengedesign. Men en synlig del, som for eksempel kontrollenheten, mangler.

 

Et marked i vekst der en faktor mangler

Stadig flere bærekraftige senger dukker opp på markedet. Madrassene er laget på en bærekraftig måte, rammene er av PEFC-sertifisert trevirke og tekstilene er økologiske. Men en ting vi ennå ikke har sett, er en håndbetjening som matcher dette budskapet.

Vi har imidlertid blitt inspirert til å ta et lite skritt i den retningen som mange miljøopptatte mennesker har tatt før oss. Vi så på en av håndbetjeningene våre og stilte oss selv spørsmålet; "Hva kan vi gjøre for at den skal bli mer "grønn"?". Vi fokuserte på både utsiden og innsiden.

 

Og innkapslet den i tysk furu

Etter utallige tester med mange forskjellige materialer – fra resirkulert plast til bioplast og bønnekompositt – endte vi opp med et solid materiale med riktig rustikk estetikk. Den endelige kompositten som utgjør dekselet, er laget av 50 prosent plast og 50 prosent trespon. Tresponene er et avfallsprodukt fra tyske sagbruk som bruker PEFC-sertifisert furu. Disse tresponene ville ellers blitt brent eller kjørt til en søppelfylling.

Håndbetjening HC10 ECO i en skog
 

Tre/plast-kompositten er ikke unik i seg selv, men brukes oftest til større produkter som terrasseplater. Markus Hofmann, mannen bak prosjektet, sier: "Jeg tror ikke den har vært brukt til å innkapsle elektroniske komponenter før. Årsaken er selvfølgelig at det er utfordrende å bruke den i en slik sammenheng." Prosessen var lang, og det måtte foretas mange tester og revisjoner for å sikre at de nye materialene hadde den samme kvaliteten som LINAK® er kjent for.

Resultatet er imidlertid unikt i markedet. I tillegg til mindre bruk av plast og mer bruk av avfallsprodukter passer også det rustikke utseendet til kompositten perfekt med den miljøvennlig agendaen. Den lukter til og med som tre når vi tar den ut av pakningen!

Bittesmå skritt er også skritt

Å gi trespon en ny sjanse vil ikke løse de globale miljøproblemene i vår tid, men man må starte et sted. Vi ønsker å holde oss oppdatert og få inspirasjon til fremtidige produkter.

Nå kan vi iallefall si at markedet for håndbetjeninger til justerbare senger endelig gir produsentene mulighet til å bruke en håndbetjening som matcher ideologien bak en miljøvennlig seng.

Du finner mer informasjon om håndbetjening HC10 ECO på produktsiden.

Filer

HOMELINE produktoversikt

Utforsk sortimentet av HOMELINE systemer og produkter for både justerbare senger og lenestoler.

Utvid din komfortsone

Når det gjelder komfortsenger, forstår LINAK behovet for trygge og pålitelige aktuatorsystemer som fungerer dag etter dag. Systemet TWINDRIVE er det riktige systemet for sengeprodusenter.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss