Kontakt oss her
Nyheter 20. mai 2021

Farger forandrer verden, trend for trend

Farger har stor innvirkning på mennesker og kan være et kraftfullt verktøy for å påvirke atferd, humør og tanker. Helt fra vi som barn fikk tilbake en prøve full av røde rettelser, til vi som voksne endelig får grønt lys i trafikken etter å ha ventet lenge - farger omgir oss overalt og påvirker oss i alt vi gjør. Hvorfor har farger så stor innvirkning på oss? Hvorfor spiller farger en så stor rolle i dagliglivet vårt? Det var nettopp dette som ble diskutert i den siste LINcast podkast.

Designeren Kerry Rowe, som er ekspert på farger, materialer og finish, er gjest i LINAK podkast: The Power of Colour in Design

Vår gjest Kerry Rowe, fargeekspert og eier av Kerry Rowe Design, LLC, samarbeider med selskaper for å skape fargepaletter og velge riktig materiale og finish, slik at kundene blir tiltrukket av produktene. Hun har en dyp forståelse for hvilken betydning dette har for kundens oppfatning og vurdering av en bedrift, og for hvilke farger og materialer som tiltrekker kunder.

“Fargen påvirker kundens beslutning,” sier Rowe. “Dersom et produkt har feil farge, vil de fleste kunder straks utelukke det produktet. Så fargen er svært viktig, og det å følge og forutsi fargetrender har derfor blitt en enorm bransje.”

Noen legger merke til innvirkningen farger har på dem når de blir eldre, men Rowe sier innvirkningen starter rett etter fødselen. Den første fargen babyen oppfatter er rødt, og dette er koblet til vårt grunnleggende overlevelsesinstinkt. Farger påvirker oss på mange flere måter enn å bare innvirke på beslutningene våre.

Man skulle kanskje tro at denne kunnskapen gjør det enkelt for selskaper å få kunder til å kjøpe produktene deres. Men det kan være vanskelig å forutsi trender. Rowe lager et årlig farge- og trendvarsel til kundene sine, slik at det blir enklere for dem å ta beslutninger om farge, materialer og interiør. I denne episoden snakker hun om tre viktige trendkategorier som har umiddelbar innvirkning på fargevalg og design, men også om fremtidens trender og hvordan de vil skifte langsommere.

“Vi beveger oss bort fra en bruk-og-kast-kultur, og det vil absolutt påvirke syklusen til trender og hvor ofte de skifter,” sier Rowe. “Jeg tror de forskjellige motefargene vil skifte langsommere…Vi ønsker det siste og beste, men det er absolutt ikke bærekraftig.”

Lær om Rowes tre trendkategorier og hvordan de vil påvirke arbeidsplassen. Se, les eller lytt til episoden The Power of Color in Design på de podkastplattformene du liker best.

 

Lytt nå!


 
Ta med deg ergonomien hjem fra kontoret

Ta med deg ergonomien hjem fra kontoret!
I vår nye hverdag har mange flyttet seg fra kontorbordet til kjøkkenbordet. Og selv om den globale utviklingen skulle la oss gå tilbake til kontoret, har hjemmekontoret definitivt kommet for å bli. Dr. Mark Benden og Martha Parker ved Texas A&M University Ergo Center har mange gode råd til alle som skal jobbe hjemme nå og i tiden fremover.
Les mer...

 
Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss