Kontakt oss her
Nyheter 15. oktober 2020

Nye LINcast-podkaster: Mestre ergonomien og takle utfordringer og muligheter ved å arbeide hjemme

I vår nye normalitet har mange flyttet seg fra kontorbordet til kjøkkenbordet. Og selv hvis den globale utviklingen skulle la oss gå tilbake til kontoret, har hjemmekontoret definitivt kommet for å bli. Dr. Mark Benden og Martha Parker ved Texas A&M University Ergo Center har mange gode råd til alle som skal jobbe hjemme nå og i tiden fremover.

LINcast-podkastbilde

I begynnelsen av året, da vi plutselig flyttet fra kontoret til kjøkkenet, og barn, partnere, kjæledyr og medboere ble våre nærmeste kolleger, var ergonomi det siste vi tenkte på. Da kjøkkenbord og strykebrett ble omdannet til midlertidige kontorbord, hadde vi ingen anelse om at det skulle vare så lenge.

Hjemmekontoret har kommet for å bli. Et sentralt spørsmål folk stiller seg: "Kan folk som jobber hjemme være like effektive og produktive som på kontoret?" Det er ikke bare viktig for folk som jobber, men også for bedriftene som har ansatt dem.

I denne podkasten i to deler presenterer Dr. Mark Benden, førsteamanuensis og direktør for Ergo Center ved Texas A&M University, og Martha Parker, prosjektleder og ergonomi-spesialist ved Texas A&M Ergo Center, noen helt unike funn fra studier blant kontorarbeidere som byttet til hjemmekontor. Disse studiene var de første i sitt slag, ettersom de inkluderer programvaredata i ekstremt stor skala, med overvåkning av 120 ulike måleverdier blant over 40 000 kontorarbeidere over flere år. De går også nærmere inn på hva du selv kan gjøre for å forbedre ergonomien når du jobber hjemme.

"Når du jobber, kan du sammenlikne deg selv med en toppidrettsutøver, forteller Dr. Benden. "For å kunne yte optimalt, trenger du det utstyret og de verktøyene du er vant til å ha. Du ønsker ikke å endre rutinene eller unnvære noe hver gang du drar et annet sted. Det samme gjelder for arbeidsplassen. For å holde prestasjonsnivået oppe, må overgangen gå sømløst."

Det er mange gode råd og tips som kan hjelpe oss med å ikke bare yte vårt beste på hjemmekontoret, men også sikre at vår egen helse og velvære ikke settes i fare.

Hør hva våre gjester forteller om den stort anlagte studien og om hva du selv kan gjøre for din egen ergonomi og velvære i den seneste LINcast-podkasten.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss