Kontakt oss her
Nyheter 12. november 2019

Ny IRS-teknologi hjelper med å beskytte utstyret og helsen til de ansatte

Etter hvert som justerbare applikasjoner som brukes i helsevesenet blir kraftigere, øker også risikoen for materiell skade fra kollisjoner med andre gjenstander – både for de gjenstandene det gjelder og for applikasjonen. Men en ny og intelligent ratchet spline-funksjon vil redusere dette.

LINAK presenterer en helt ny systemfunksjon, Intelligent Ratchet Spline, forkortet IRS™. Som ved tradisjonelle splinefunksjoner – mekanisk eller normal ratchet spline – det hele handler om å redusere skade på utstyret og øke sikkerheten. Dette er intelligent beskyttelse.

Legg til intelligens med LINAK® IRS™
Tradisjonelle splinefunksjoner lar bare aktuatoren skyve. Funksjonen benyttes i justerbart helseutstyr av sikkerhetsmessige årsaker og aktiveres når bevegelser forhindres. For eksempel når ryggen i en applikasjon møter en forhindring. Da vil aktuatoren slutte å dra og dermed unngå å la hindringen komme i klemme.

Den nye ratchet splinen danner IRS sammen med en intelligent kontrollboks, noe som gjør det mulig å avgjøre hvordan systemet skal reagere når det dukker opp en forhindring. Funksjonaliteten er tilgjengelig med lineær aktuator LA40 HP, i kombinasjon med en hvilken som helst LINAK® OpenBus™ control box (Coxx) eller en CA63.

Tilpass IRS™-funksjonaliteten
LA40 HP er designet for å fungere med en rekke forskjellige applikasjoner, for eksempel behandlingsbenker og sykehussenger. Med IRS er en rekke tilpassbare atferder mulig:

  • Rygging bort fra tingen som kom i veien
  • Justerbar avstand for rygging
  • Varsling enten ved lyd eller LED ved hindringer
  • Stanse trekkraften hvis IRS™ er aktivert

Så med hjelp av tilpasset programvare kan risikoen for skade på enten applikasjonen, tingen som er i veien eller helsepersonellet reduseres eller kanskje unngås.

Enda et punkt på listen over LINAK® sikkerhetfunksjoner
Sikkerhet kommer først - spesielt viktig ved bruk av kraftig helseutstyr. IRS™ er det siste nye på en lang liste med funksjoner som beskytter utstyret eller mennesker i nærheten. Listen inkluderer f.eks. selvlåsende mekanisme, sikkerhetsmutter, mekanisk endestopp, hurtigutløser (QR) og de nevnte spline-valgene. Med OpenBus ™ kontrollboker – eller CA63 – blir listen med sikkerhetvalg enda lenger.

Dersom du vil vite mer om LINAK® sikkerhet eller hvordan IRS™ kan forbedre ditt helseutstyr, kan du kontakte din lokale representant for LINAK.  

 

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss