Kontakt oss her
Nyheter 4. juli 2018

LINAK løsninger gjør behandling av avløpsvann enklere.

I det nest største offentlige renseanlegget i Danmark brukes LINAK aktuatorer til styring av ventiler for å øke oppetiden og forenkle den daglige driften.

Stadig flere mennesker og høyere forbruk øker belastningen på spillvannsanlegg over hele verden. For å møte denne utfordringen prøver man å automatisere prosessene ved anleggene og til syvende og sist øke effektiviteten.

Håndtering av 10 millioner kubikkmeter avløpsvann krever et virkelig pålitelig behandlingsanlegg med en oppetid på nærmere 100 %. I den danske byen Fredericia førte introduksjonen av LINAK aktuatorer til en vesentlig forbedring av det lokale anlegget med tanke på service- og driftskostnader samt generell tilgjengelighet.

Elektriske aktuatorer er enklere å installere og vedlikeholde
Å kunne betjene og utføre service på et komplekst system for spillvannsbehandling uten ekstern hjelp, utgjør en enorm forskjell med tanke på daglig drift. Det går mye raskere og bidrar til å minimere kostbar nedetid.

“Vi testet den nye løsningen fra LINAK på flere forskjellige steder i behandlingsanlegget og vi opplever definitivt høyere fleksibilitet ettersom vi nå er i stand til å utføre all service selv,” sier Kasper K. Frederiksen, Operations Manager ved Fredericia Spildevand og Energi A/S.

Han har deltatt i et prosjekt der flere LINAK aktuatorer av typen LA36 ble installert på toppen av eksisterende ventiler flere steder i anlegget.

 “Det var overraskende enkelt å igangkjøre og bruke de nye aktuatorene. Etter de to første, der vi lærte hvordan det skulle gjøres, gikk det som smurt. Jeg tror den siste vi installerte, var i bruk etter rundt 15 minutter."

Les hele historien om Fredericia Spildevand og Energi A/S og deres erfaring med bruk av LINAK aktuatorer for ventilautomasjon, eller fordyp deg i hvordan LINAK aktuatorløsninger for ventiler kan gi maksimal oppetid og forbedre den daglige driften av renseanlegg.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.