Nyheter 4. april 2018

Hvordan overgang fra analogt til digitalt system kan forbedre helsevesenet

Da LINAK lanserte det grunnleggende OpenBus™-systemet som er basert på kontrollboksen CO41 og betjeningspanelet ACOM og er egnet for justerbart helseutstyr, åpnet det muligheten for en rekke nyttige funksjoner med tanke på effektivitet, sikkerhet og pasientkomfort.

Ved å skifte ut den analoge aktuatorløsningen til for eksempel din justerbare sykehusseng, med et digitalt system basert på OpenBus™, vil du umiddelbart oppleve at sengen er forbedret på flere måter. Den mest utpregede forbedringen er en endring fra enkle og oppdelte bevegelser til svært koordinerte bevegelsesmønstre. 

I stedet for å flytte rygglenet til ønsket posisjon og så gjøre det samme med fotbrettet, og deretter kanskje senke sengehøyden, kan du med OpenBus™ få sengen fra horisontal posisjon til TV/stol-posisjon bare med ett trykk på en knapp. 

OpenBus™ muliggjør også senking/heving med parallelldrift av to aktuatorer. Dette sikrer at pasientsengen beveger seg 100 % horisontalt. 

Intuitive betjeningspaneler gjør det enkelt for alle
ACOM har enkle knapper (bare ett trykk) og tydelige og selvforklarende ikoner i betjeningspanelets grensesnitt. Det gjør det svært enkelt å forandre posisjonen - både for pleiepersonalet og pasienten. Låsefunksjonen er tydelig markert med et nøkkel-ikon og gjør det mulig for helsepersonell å låse én eller flere aktuatorer for å hindre at pasienten starter skadelige bevegelser, for eksempel dersom pasienten har et brukket ben.


OpenBus™ bidrar til høyere sikkerhet
Flere funksjoner – også i et grunnleggende digitalt system – vil bidra til høyere sikkerhet i forbindelse med din justerbare medisinske applikasjon. LINAK OpenBus™ systemer for sykehussenger leveres med trend/anti-trend-funksjoner og en CPR-knapp – slik at det er mulig å gå direkte til nødposisjon med ett trykk på en knapp.

Ved å gå over til et digitalt system fra LINAK vil du dessuten sikre at aktuatorene stanser umiddelbart ved eventuell kortslutning eller fastklemte ledninger, dvs. at utilsiktet bevegelse ikke kan oppstå når du bruker et LINAK OpenBus™-system - uansett om det er grunnleggende eller avansert.

Med andre ord vil du ved å gå over fra et analogt til et digitalt system få tilgang til flere verdiøkende funksjoner, og det føles ikke lenger så overveldende. Et system som består av for eksempel CO41, ACOM, en lineær aktuator LA40 med en håndbetjening HB70, er en ideell og rimelig start på sykehusets overgang til den digitale tidsalder.

 

CO41

CO41
Kontrollboksen CO41 er er en del av serien OpenBus™ kontrollbokser, som gjør at produsenter av justerbart helseutstyr kan tilby en rekke funksjoner for ekstra kontroll, bevegelse, service og sikkerhet. CO41 er imidlertid ideelt for mange produsenter som ønsker å oppgradere fra analogt til digitalt system.

 

ACOM

ACOM
Attendant Control Unit ACOM er et opplagt valg dersom du ønsker enkel og intuitiv styring av din sykehus- eller sykehjemsseng med OpenBus™. Det gir jevn og trinnløs bevegelse som øker brukerkomforten og samtidig bevarer sykehuspersonalets sikkerhetskontroll. Les mer om ACOM.

 

LA40

LA40
LINAK LA40 er en dobbelaktuator med kraftig/rask ytelse og mekanisk endestopp ved første svikt i sikkerhetsprosesser, noe som gjør den til det riktige valget for fremtidens marked. LA40-versjonene oppfyller standarden IPX6 Washable DURA™ og har et svært glatt og jevnt design. De er enkle å rengjøre og kan monteres på forskjellige måter og har derfor en større bredde av bruksområder. Les mer om LA40.

 

HB70

HB70
Håndbetjeningen HB70 for elektriske lineære aktuatorsystemer. Betjeningen har inntil ti følsomme touch-knapper og kommer med beskyttelsesklasse og eventuelt som IPX6 Washable. Les mer om HB70.

 

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.