CocoOne - et virkelig luksusprodukt
Harald Kogler, Managing Director hos det østerrikske selskapet Delfin-Wellness, var på utkikk etter et produkt som skapte et lite rom for privat avslapning i fred og ro og som var egnet for utendørs bruk.

Designer Josef Liebmann-Holzmann ga ham løsningen: CocoOne.

Som navnet antyder er CocoOne en slags kokong, en lounge der to personer kan slappe av, som har et beskyttende, vannavstøtende stoff og selvfølgelig aktuatorer for elektrisk justering av sengens rygglene og fotstøtte, i tillegg til andre kreative funksjoner for økt komfort. 

Elektriske aktuatorer var et must
Det var viktig for designeren at CocoOne skulle kunne justeres på samme måte som en luksusseng. Det var også viktig at justeringene skjedde elektrisk og ved å trykke på en knapp.

Det er svært enkelt å justere både rygglenet og fotstøtten til CocoOne.
"Da jeg søkte etter elektriske lineære aktuatorer, tok det ikke lang tid før jeg kom over LINAK. LINAK er den perfekte partner når det gjelder justerbare senger," fortsetter Liebmann-Holzmann.

Elektrisk justering er spesielt populært for luksussenger. Men CocoOne krever mer holdbare aktuatorer enn en innendørs luksusseng. Siden CocoOne brukes utendørs, vil det dannes dugg på den.

Aktuatorene må derfor være robuste og slitesterke. Egenskapene til CocoOne må ikke bli påvirket av store temperaturendringer - fra nattekulde til ettermiddagssol.

LINAK lineær aktuator LA23 oppfyller dette.

Under prosjektplanleggingen, mens teknikere fra LINAK bidro med mye støtte, viste dette seg å være den ideelle aktuatoren for justering av plattformen i CocoOne.

Med en slaglengde på mellom 20 og 300 millimeter og en installasjonsdimensjon på bare 160 millimeter, var den svært enkel å integrere i sengerammen.

Den er ekstremt robust og har beskyttelsesgrad IPX4. Aktuatoren vil fungere perfekt ved temperaturer fra minus 30 til pluss 55 grader Celsius. Dessuten beveger den seg jevnt og stille mellom posisjonene. Seks LA23-enheter er bygget inn i CocoOne.

Kontinuerlige forbedringer
"CocoOne skal gjennomgå en kontinuerlig videreutvikling," forklarer Liebmann-Holzmann. Det finnes utallige muligheter.

Neste trinn er å integrere det kompakte, oppladbare batteriet BA001 fra LINAK i CocoOne, slik at den kan justeres uten å måtte kobles til strømnettet. En annen mulighet er å integrere et kontrollsystem som fungerer via smarttelefon eller Bluetooth.

Først og fremst funksjonalitet

Oppvarming - et oppvarmingssystem basert på infrarøde stråler, gir behagelig varme, også i dårlig vær eller om natten.

Lys – et innebygget LED-lyssystem med valgfritt fargespektrum, avhengig av hvilken atmosfære man vil skape.

Justering – både rygglenet og fotstøtten kan justeres.

Åpne/lukke – med to elektriske aktuatorer kan CocoOne åpnes fra begge sider. Fra utsiden med en elektrisk fotbetjening og fra innsiden ved å trykke på en knapp.

Materiale - et vanntett, halvtransparent stoff beskytter interiøret i CocoOne, samtidig som det slipper igjennom dagslys, fuglesang og andre lyder utenfra.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.