Nyheter 12. november 2019

Ny IRS-teknologi hjelper med å beskytte utstyret og helsen til de ansatte

Etter hvert som justerbare applikasjoner som brukes i helsevesenet blir kraftigere, øker også risikoen for materiell skade fra kollisjoner med andre gjenstander – både for de gjenstandene det gjelder og for applikasjonen. Men en ny og intelligent ratchet spline-funksjon vil redusere dette.

LINAK presenterer en helt ny systemfunksjon, Intelligent Ratchet Spline, forkortet IRS™. Som ved tradisjonelle splinefunksjoner – mekanisk eller normal ratchet spline – det hele handler om å redusere skade på utstyret og øke sikkerheten. Dette er intelligent beskyttelse.

Legg til intelligens med LINAK® IRS™
Tradisjonelle splinefunksjoner lar bare aktuatoren skyve. Funksjonen benyttes i justerbart helseutstyr av sikkerhetsmessige årsaker og aktiveres når bevegelser forhindres. For eksempel når ryggen i en applikasjon møter en forhindring. Da vil aktuatoren slutte å dra og dermed unngå å la hindringen komme i klemme.

Den nye ratchet splinen danner IRS sammen med en intelligent kontrollboks, noe som gjør det mulig å avgjøre hvordan systemet skal reagere når det dukker opp en forhindring. Funksjonaliteten er tilgjengelig med lineær aktuator LA40 HP, i kombinasjon med en hvilken som helst LINAK® OpenBus™ control box (Coxx) eller en CA63.

Tilpass IRS™-funksjonaliteten
LA40 HP er designet for å fungere med en rekke forskjellige applikasjoner, for eksempel behandlingsbenker og sykehussenger. Med IRS er en rekke tilpassbare atferder mulig:

  • Rygging bort fra tingen som kom i veien
  • Justerbar avstand for rygging
  • Varsling enten ved lyd eller LED ved hindringer
  • Stanse trekkraften hvis IRS™ er aktivert

Så med hjelp av tilpasset programvare kan risikoen for skade på enten applikasjonen, tingen som er i veien eller helsepersonellet reduseres eller kanskje unngås.

Enda et punkt på listen over LINAK® sikkerhetfunksjoner
Sikkerhet kommer først - spesielt viktig ved bruk av kraftig helseutstyr. IRS™ er det siste nye på en lang liste med funksjoner som beskytter utstyret eller mennesker i nærheten. Listen inkluderer f.eks. selvlåsende mekanisme, sikkerhetsmutter, mekanisk endestopp, hurtigutløser (QR) og de nevnte spline-valgene. Med OpenBus ™ kontrollboker – eller CA63 – blir listen med sikkerhetvalg enda lenger.

Dersom du vil vite mer om LINAK® sikkerhet eller hvordan IRS™ kan forbedre ditt helseutstyr, kan du kontakte din lokale representant for LINAK.  

 

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vi er ikke orakler. Men vi er eksperter på aktuatorteknologi. Så innenfor det området kan du spørre oss om hva som helst.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.