Nyheter 14. november 2016

Hvorfor du bør tenke ergonomi i produksjonslinjen

Forbedret ergonomi bidrar til å redusere muskelutmattelse og muskel/skjelettlidelser.

Selv om stadig flere roboter og maskiner bistår med vanskelige oppgaver i produksjonslinjen, er det opplagt at mennesker fremdeles er den viktigste ressursen. Derfor er det så viktig med ergonomi i produksjonslinjene, og derfor kan dårlig ergonomi koste et selskap dyrt.

Ifølge det amerikanske arbeidsdepartementet (Department of Labor) er de årlige kostnadene for ergonomirelaterte skader 15-20 milliarder amerikanske dollar. I 2013 resulterte slike skader i 380 600 sykedager, en tredjedel av det totale antallet sykedager. En nylig utført studie av det britiske The Health and Safety Executive viste at over 1 million mennesker rammes årlig av muskel/skjelettlidelser som er et direkte resultat av dårlig designede arbeidsstasjoner.

Tenk ergonomi i produksjonslinjen

På bakgrunn av slik statistikk er det ikke overraskende at det blir stadig viktigere å forske på ergonomi. God ergonomisk design kan styrke de ansattes motivasjon og tilfredshet og til syvende og sist resultere i bedre ytelse og høyere produktivitet.

Vi tilbyr et nesten endeløst utvalg av løftesøyler, aktuatorer, kontrollbokser og betjeninger som har som eneste formål å justere utstyr i en produksjonslinje, slik at det er perfekt tilpasset og forbedrer ergonomien for hver enkelt ansatt.

Resultatet er: Bedre ergonomi, mindre muskel/skjelettlidelser og redusert sykefravær, noe som både selskapet og de ansatte har fordel av. Lær mer om ergonomi i produksjonsanlegg.

Har du spørsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vi er ikke orakler. Men vi er eksperter på aktuatorteknologi. Så innenfor det området kan du spørre oss om hva som helst.

Abonner på nyheter fra LINAK

Hold deg oppdatert om hvordan aktuatorteknologi følger tidens megatrender og møter morgendagens globale utfordringer.