select
Optimal weeding with an electrically powered robot

Optimal luking med en elektrisk drevet robot

En ny robot i stor skala fra Naïo Technologies hjelper bønder med å spare tid på luking.

Mobilroboten Dino er lettere og mer effektiv enn en traktor, men også langt mer energi- og miljøvennlig. Dino er dermed utformet for å lette bøndenes manuelle arbeidsbelastning og tillate optimal luking uten å komprimere jorda.

Siden starten i 2011 har Naïo Technologies forsøkt å skape verktøy som samsvarer med behovene til den moderne bonden - verktøy som til slutt gir bøndene tilbake sin tid.

Fokus er på å forbedre bøndenes arbeidsforhold, begrense bruken av kjemiske tilsetningsstoffer, jordbearbeiding, opprettholde avlingen, og til slutt øke produktiviteten og bruk av landbruket.

Autonom luking med forbedret presisjon
           
Naïo Technologies-prosjektet var å skape en helt autonom, lett og elektriskdrevet robot. Det var grunnen til at Naïo i utgangspunktet kontaktet LINAK. Faktisk passer LINAK lineære elektriske aktuatorløsninger perfekt til alle elektriske roboter - spesielt for to typer funksjoner.

En funksjonalitet er styringen, som utføres av fire robuste aktuatorer LA36.


  Optimal weeding with an electrically powered robot

Den andre er for løfting av lukeverktøyene når roboten ikke er i drift. Dette gjøres ved hjelp av aktuatorene LA25 og LA36.

Den nøyaktige styringsteknologien inkluderer en laser og et kamera, og det muliggjør nøyaktig styring av aktuatorene. Dette gjøres ved hjelp av et automatisert system med innebygde posisjonssensorer, noe som gjør det mulig å justere de forskjellige funksjonene effektivt.Kontakt LINAK TECHLINE® for aktuatorløsninger til mobile landbruksmaskiner.