select

AUTOMATISERT FÔRING: AKTUATORER FRA LINAK GJØR DET MULIG MED AUTOMATISERT FÔRING

I mars 2013 presenterte Lely, spesialister på melkekyr, en fôringsrobot - det automatiserte fôringssystemet Vector. For å optimalisere systemet tok Lely i bruk elektriske aktuatorer.

'Bruken av elektriske aktuatorer tilbyr mange fordeler,' sier Bert-Jan Pastoor, produksjons ingeniør hos Lely, 'sammenliknet med en standard elektrisk motor har LINAK aktuatoren et meget kompakt design, noe som gir perfekt integrering i fôringsroboten.'

Systemet samler fôret, mikser det og fører det ut til kuene flere ganger om dagen.

Kuttingen før miksing av fôret skjer ved hjelp av en elektrisk aktuator fra LINAK. En LA36 spesielt tilpasset Lely med forkortet slaglengde på 70 milimeter, og en spesiell betjening PCB gir nøyaktige innstillinger for den motstående kutteren.

Sammen med den motstående kutteren sørger enda en aktuator for å kjøre robotens bevegelige deflektor, som deretter dytter fôret ut i fôrgrillene til kuene.

Med elektronikken som er spesielt tilrettelagt for Lely kommuniserer aktuatoren enkelt med styreenheten.

Under transport i fjøset, eller utendørs løftes deflektoren av hygienemessige årsaker. Dette betyr at hverken skitt eller bakterier kommer seg inn i fjøset. Vel inne i fjøset senker LA36 deflektoren eksakt til gulvnivå. På grunn av presise tilbakemeldinger på posisjonering av LA36 er dette enkelt.

Operative evner under vanskelige forhold gjør aktuatoren til en ideell komponent for Lely Vector. LA36 tåler både fuktige og skitne forhold i et fjøs godt. Videre er det lave strømforbruket en betydelig faktor i aktuatorens favør.

Når fôrroboten fylles, lades batteriene. Oppladbare batterier gir strøm til roboten, og elektrisk justerbare systemer er derfor godt egnet. På denne roboten er det mikseenheten som forbruker mest strøm. 

De to LINAK aktuatorene krever forholdsvis lite strøm. Et antall sensorer er og installert for blant annet å måle mengde fôr i tilførselsluken.

Ved å benytte disse fôringsrobotene sparer bonden verdifull tid, og ved sammenlikning mot andre systemer spares også strøm.
  The cutter in the Lely Vector

LINAK aktuator LA36 i den mostående knivenMed LINAK aktuator LA36 blir motstående kniv posisjonert.

I tillegg til aktuatorens passende produktegenskaper gjorde det gode samarbeidet med LINAK at LA36 aktuatoren ble foretrukket i Vector fôringsrobot. 

Kontakt LINAK TECHLINE for spesifikasjoner og enda flere aktuatorløsninger for automatisert fôring og andre landbruksmaskiner.