select
 

ERGONOMI I PRODUKSJONen

Viktigheten av ergonomisk tilpassing
Ergonomi i produksjonsanlegg handler om å tilpasse arbeidsplassen til arbeidstakeren. Forbedret ergonomi kan potensielt bidra til å minske muskeltretthet og kan til og med bidra til at man unngår muskel- og skjelettlidelser.

Ifølge det amerikanske arbeidsdepartementet, koster skader relatert til dårlig ergonomi USA 15-20 milliarder dollar hvert år. I 2013, forårsaket slike skader 380.600 fraværsdager, som er en tredjedel av det totale antall fraværsdager.

I Storbritannia viser en fersk undersøkelse utført av det britiske arbeidstilsynet at muskel- og skjelettlidelser som en direkte følge av dårlig utformede arbeidsstasjoner påvirker én million mennesker hvert år.

I lys av dette, er det ikke overraskende at kunnskap om ergonomi blir mer og mer viktig. Ergonomisk design kan øke motivasjon og tilfredshet og til syvende og sist resultere i bedre ytelse og høyere produktivitet.

Hvordan innføre ergonomi i produksjonen
Avhengig av type arbeid, finnes retningslinjer for hvordan det kan utføres ergonomisk riktig med hensyn til høydejustering av arbeidsstasjoner:

Korrekt arbeidshøyde

Eller hvordan man kan arrangere arbeidsstasjonen:

Hvordan arrangere arbeidsstasjonen

LINAK tilbyr et utvalg av løftesøyler, aktuatorer, kontrollbokser og betjeninger bygget for å justere applikasjoner som finnes i en typisk produksjonslinje, for å passe den ansatte perfekt og dermed bedre ergonomien for den spesifikke ansatte. Resultatet er bedre ergonomi, færre muskel- og skjelettlidelser og færre dager borte fra arbeid til beste for både selskapet og den enkelte medarbeider.

Høydejusterbar arbeidsstasjon Når det gjelder arbeidsstasjoner, er det viktig at høyden på stasjonen kan justeres slik at den passer den ansatte og type arbeid.

Løftesøyle som DL2 eller BL1 i kombinasjon med f.eks en kontrollboks CBD6S og et DP bordpanel vil garantere jevn justering for enhver anledning.


For transportbånd kan høydejustering og elektrisk vippefunksjon bidra til å bedre ergonomien for de ansatte.

Løftesøyler som BL1 og DL2 kombinert med en kontrollboks CBD6S og DPF med display vil sikre optimale forhold for ansatte og økt effektivitet.

Høydejusterbart transportbånd

Hent inspirasjon i denne katalogen:

Production ergonomics

Ergonomi i produksjonen

Lær mer om hvorfor ergonomi i produksjonsanlegg er viktig for din virksomhet.

Online Magazine | PDF

Hva er en lineær aktuator
En elektrisk lineær aktuator er en enhet som omdanner den roterende…
TECHLINE-applikasjoner
Se eksempler på TECHLINE-applikasjoner
Aktuatorfordeler
Bevegelse som utføres av innovative elektriske aktuatorsystemer, har mange fordeler..
Aktuatortesting
Ekstrem kulde og varme, raske temperaturendringer, eksponering for kjemikalier og salt..
Kontakt LINAK
Ønsker du å snakke om hvordan du kan dra nytte av en innovativ aktuatorløsning?