select
 

en kort oversikt over historieN Til linak

I 1976 lot nåværende administrerende direktør i og eier av LINAK, Bent Jensen, seg motvillig overtale av sin far til å overta familiebedriften Christian Jensen & Sønner. En liten bedrift med syv medarbeidere, som ble stiftet av hans bestefar i 1907. I 1976 produserte bedriften flatreimskiver, kilereimskiver, poleringsmaskiner og smier. Ikke nettopp det en nyutdannet maskiningeniør hadde tenkt seg for fremtiden.

Bent Jensen besluttet imidlertid å gi seg selv fem år på å rasjonalisere den eksisterende produksjonen og finne et nytt produkt som kunne bidra til en fremtidig ekspansjon av bedriften. Han nådde målet etter bare tre år, og siden den gang har bedriften vært gjennom litt av en forvandling.  

Den første aktuator
Det nye produktet som Bent Jensen fant frem til, var den første lineære aktuatoren, som ble lansert i 1979. 

Ideen oppstod mens han jobbet med å forbedre en rullestol for en medstudent som var blitt lam etter en ulykke. Drivkraften bak det som skulle bli LINAK, har derfor alltid vært et ønske om å skape innovative løsninger som gir folk bedre livskvalitet og et bedre arbeidsmiljø.  

Det viste seg snart at den lineære aktuatoren var nyttig på en rekke forskjellige bruksområder. Til å begynne med ble den solgt til landbruket, til bruk i fôringshøstere. Dette var bare begynnelsen. I dag står den lineære aktuatoren bak ergonomiske forbedringer på så forskjellige arbeidsplasser som kontorer, sykehus, komfortmøbelbransjen, bondegårder og industri.  

Ekspansjon
LINAK har opplevd en rask vekst helt siden aktuatoren ble lansert i 1979. I 1986 utvidet bedriften med en elektronikkavdeling for å fremstille kontrollbokser til aktuatorene. 

Ekspansjonen fortsatte over hele Europa, inn i det amerikanske markedet og deretter til fjerne Østen, med anlegg blant annet i Kina, India og Japan. 

I dag er LINAK et internasjonalt selskap og verdensleder innen konstruksjon og produksjon av elektriske lineære aktuatorløsninger. LINAK er representert i land over hele verden, enten gjennom datterselskaper eller distributører, og ekspansjonen fortsetter.

 

Gjøre forretninger med LINAK
Vi ønsker ikke bare å være en hvilken som helst leverandør for kundene våre..
Abonner på nyhetsbrevet
Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra LINAK.