select
Systems for Bath Lifts

Systemer for badekarheis

valgfrihet i en rekke systemer

Forskjellige typer systemer for forskjellige typer behov! Ergonomisk optimalisering og løftestrategier for badeøkter kan oppnås på forskjellige måter. Et alternativ er å ha et badekar som kan løftes og senkes, og dermed sikre de best mulige ergonomiske forholdene for pleieren. Et annet alternativ er å sørge for enkel tilgang til badekaret ved å legge til en dør som kan åpnes og lukkes elektronisk, og dermed sørge for at en syk eller eldre person får enkel og sikker tilgang til badekaret. 

For pasienter, funksjonshemmede og eldre som har et mer omfattende behov for pleie, er det alternativ å ha en stol som kan senke personen ned i badekaret eller svømmebassenget. Alle disse forskjellige typene badekarheiser krever forskjellige systemer, og LINAK har en løsning for dem alle.  
 
Det er forskjellige prinsipper, men et typisk system for en badekarheis er bygd opp rundt 3 - 6 hovedprodukter. En eller flere løfteaktuatorer eller søyler som utfører bevegelsen opp og ned og sikrer ergonomisk korrekte arbeidsforhold for helsepersonellet. En aktuator som åpner døren sørger for sikkerhet og komfort for pasienten, når denne skal opp i og ut av badekaret. 

Hvis det er montert en stol for å senke pasienten ned i badekaret eller svømmebassenget, er det montert aktuatorer for å løfte, snu og senke pasienten i vannet, en kontrollboks som styrer bevegelsen, og en håndbetjening for å aktivere den påkrevde bevegelsen. Spesifikasjonen av hver av disse produktene avhenger reelt av dine individuelle behov og krav.

Avhengig av prinsippet og funksjonaliteten til badekarheisen, ville et system være bygd opp rundt et produkt i hver kategori. Uansett hvilken løsning du velger, vil du få et system i toppklassen som øker livskvaliteten til brukerne ved å bedre ergonomien og levere pålitelig, jevn og koordinert bevegelse. 

velg LINAK for…

Når man velger et MEDLINE® & CARELINE®-system, er det mange mulige måter å kombinere på for å finne en optimal systemløsning. LINAK gir fleksibilitet og frihet til å velge blant mange ulike alternativer. Våre OpenBus-systemer gir mulighet for å lage fleksible løsninger som dekker dine behov. Bevegelsesmønstre kan defineres og oppnås via plasseringsalternativer for aktuatorene og programvaren. 

Avhengig av behovene dine har vi den riktige produktportoføljen som gir stor fleksibilitet når det gjelder å spesifisere det mest verdifulle systemet for deg. Systemene er kjent for sin pålitelighet og sikkerhet, og er alle testet og godkjent. Dette gjør det lettere for deg å få badekarheisen din godkjent.

kontrollbokser for badekarheis

Avhengig av de behovene du har for funksjonalitet og tilbehør, kan vi levere forskjellige typer kontrollbokser. Programvaren inni kontrollboksene kan skreddersys, eller du kan få et standardprogram. OpenBus-kontrollbokser sørger for høyt sikkerhetsnivå og flere ulike bevegelsesmønstre i samsvar med dine ønsker.

Du kan velge blant ulike OpenBus-kontrollbokser avhengig av de behovene du har. CB6S har opptil 4 kanaler og CB16 opptil 5 kanaler. Begge løsningene gir pålitelig bevegelse og høy sikkerhet. Med en CB20 er det mulig å legge til inntil 6 aktuatorer og flere kontrollenheter.

Når det gjelder heiser i svømmebasseng, er CBJ1, CBJ2CBJ-Home og CBJ-Care gode valg på grunn av batterikapasiteten og brukervennligheten. 

aktuatorer for badekarheiser

Det finnes løfteaktuatorer til forskjellige lastekapasiteter. LA31 er vår stille og velprøvde løsning ved håndtering av stor last, LA34 brukes ved håndtering av enda større last og LA44 håndterer størst last. Alle aktuatorene er gode valg med tanke på å senke og løfte pasientene ned i og opp av badekaret, eller ned i og opp av svømmebassenget (LA34). 

LA28 og LA30 er kompakte løsninger som lett kan integreres i et badekar eller fungere som døråpner. Løftesøyler som BL1 er gode løsninger for å løfte badekar.

betjeninger for badekarheiser

Badekaret eller badekarstolen kan styres ved hjelp av en håndkontroll. Både HB80 og HB70 er gode valg. HB80 har en ergonomisk design og er gradert IPX6 vaskbar med høy vanntetthet. 
Hand Control HB80 Linear Actuator LA31 CARELINE Linear Actuator LA31 CARELINE
Hva er en lineær aktuator
En elektrisk lineær aktuator er en enhet som omdanner den roterende…
Hva er en betjening
Kontrollen er en enhet som brukes til å styre bevegelsene i et LINAK aktuatorsystem…
MEDLINE & CARELINE-applikasjoner
Se eksempler på MEDLINE & CARELINE-applikasjoner.
Kontakt LINAK
God dialog og tett samarbeid er den korteste veien til en perfekt løsning. Ta gjerne kontakt med oss.