select
Systems for Couches

aktuatorsystemer for benker/bord

aktuatorsystemer for behandlings- og undersøkelsesbenker/bord

Forskjellige typer systemer for forskjellige typer behov! Enten du skal ha et grunnleggende system for behandlings- og undersøkelsesbenken/bordet, eller en avansert og skreddersydd løsning, har vi det rette systemet for deg. Et typisk benke/bordsystem er bygd opp rundt 3 - 6 hovedprodukter.
En eller flere løfteaktuatorer eller søyler som utfører bevegelsen opp og ned, og sikrer ergonomisk korrekte arbeidsforhold for helsepersonellet og komfort for pasienten når denne skal opp på eller ned fra benken. En ryggløfteaktuator gir pasienten en komfortabel hvilestilling, og noen ganger er det montert flere aktuatorer for å styre ben- og tiltfunksjoner. En kontrollboks som styrer bevegelsen og en håndbetjening eller fotbryter for å aktivere påkrevd bevegelse. Spesifikasjonen av hver av disse produktene avhenger av dine individuelle behov og designidèer.

For å gi litt inspirasjon kan vi si at en typisk benk ville være bygd opp rundt et produkt fra hver kategori. Uansett hvilken løsning du velger, vil du få et system i toppklassen som øker livskvaliteten til brukeren ved å bedre ergonomien og levere en pålitelig, jevn og stille bevegelse for benken. 

velg linak for…

I mer enn ti år har LINAK levert spesialsystemer for benker. Systemer som blant annet er kjent for sin pålitelighet og sikkerhet. Når man velger MEDLINE® & CARELINE® benke-/bordsystem, er det mange mulige måter å kombinere på for å finne en optimal systemløsning. LINAK gir fleksibilitet og frihet til å velge blant mange ulike alternativer. Våre OpenBus™-systemer har mulighet for å lage fleksible løsninger som dekker dine behov. Dessuten kan man integrere verdiøkende tilbehør som del av benken/bordet.

Eksempel på et gjeldende tilbehør kan være Service Data Verktøy for IC-aktuatorer, som sikrer en effektiv service og vedlikeholdsprosedyre for aktuatorsystemet. Dette gir ekstra sikkerhet og effektivitet til den daglige bruken av bordet og benken.

Avhengig av behovene dine har vi den riktige produktportoføljen som gir større fleksibilitet når det gjelder å spesifisere det mest verdifulle systemet for deg.
Alle systemene er testet og godkjent som systemer. Dette gjør det lett for deg å få benken/bordet godkjent. 

kontrollbokser til MEDLINE & CARELINE-benker 

Avhengig av de behovene du har for funksjonalitet og tilbehør, kan vi levere forskjellige typer kontrollbokser. Programvaren inni kontrollboksen kan skreddersys, eller du kan få et standardprogram. OpenBus kontrollbokser har høyt sikkerhetsnivå, og flere alternativer gjør at det kan lagres servicedata i kontrollboksene som sørger for at benkene alltid fungerer som de skal.

Du kan velge blant ulike OpenBus-kontrollbokser avhengig av dine behov. CB6S har opptil 4 kanaler og CB16 opptil 5 kanaler. Begge løsningene gir pålitelig bevegelse og høy sikkerhet. Med en CB20 er det mulig å legge til inntil 6 aktuatorer og flere kontrollenheter og tilbehørsdeler. Ulike typer tilbehør og alternativer er tilgjengelig avhengig av dine behov. Hvis du trenger et grunnleggende kontrollboks er CA40 et godt og pålitelig valg. 

MEDLINE & CARELINE benkeaktuatorer

Løftesøyler som BL1 er gode løsninger for benker/bord på grunn av den rene designen og enkle konstruksjonen. Hender og ben kan ikke bli klemt mellom bevegelige deler så dette er et ekstra sikkerhetsaspekt.  

MEDLINE & CARELINE IC AKTUATORER LA43 IC og LA44 IC med intelligent kontroll: Intelligent kontroll (IC) aktiverer et enkelt system som består av 1 eller 2 aktuatorer, en pulserende strømforsyning og en håndkontroll eller en fotbryter. 

Intelligent OpenBus™ kretskort gjør det mulig å legge til OpenBus tilbehør. IC-aktuatorer er ideelle for benker og bord for behandling og undersøkelser der det er liten plass til å montere en kontrollboks. 

Det finnes løfteaktuatorer til ulike lastkapasitet. LA40 er vår stille og velprøvde løsning ved håndtering av stor last,  LA34 brukes ved håndtering av enda større last, og LA44 benyttes til håndtering av størst last. Alle aktuatorer er gode valg for benker.  

Som aktuator for å hvile ryggen og bena anbefaler vi vår ekstremt stillegående LA31, eller den grunnleggende funksjonaliteten LA27 - avhengig av behovet for løftekapasitet og konstruksjon på benken.  

MEDLINE & CARELINE-BETJENINGER

Uansett om du er på utkikk etter en fotbryter eller håndkontroll, har vi løsningene. Blant fotbryterne anbefaler vi FS3 for kontroll av opptil to aktuatorer. FS3 er designet sammen med sluttbrukerne og er svært intuitiv - lett å bruke.

Benken/bordet kan også styres ved å bruke et håndsett. Både HB80 og HB70 er gode valg. HB80 har ergonomisk design og en valgfri magnet eller krok.

Hvis du ønsker en annen måte å styre benken/bordet på, anbefaler vi vår FPP, som gir fleksibilitet og enkel tilgang for både behandler og den som blir behandlet.
Lineær Aktuator LA40 Kontrollboks CA40 Lineær Aktuator LA40 Løftesøyle BL1 Håndbetjening HB80 Løftesøyle BL1
Hva er en løftesøyle
En løftesøyle er en elektrisk lineær aktuator som er integrert i…
Hva er en kontrollboks
Kontrollboksen er selve hjertet og hjernen i en aktuatorløsning…
MEDLINE & CARELINE-applikasjoner
Se eksempler på MEDLINE & CARELINE-applikasjoner.
Kontakt LINAK
Ønsker du å snakke om hvordan du kan dra nytte av en innovativ aktuatorløsning?